sunnuntai 30. elokuuta 2015

Kuppikakut minikoossa





Tein mokkapalakuppikakkuja tällä Pullahiiren blogista löytyvällä ohjeella.
Vuoat ovat niitä pieniä konvehteihin tarkoitettuja vuokia, joten kooltaan
 nämä ovat suupalan kokoisia. Koristeena on kultaisia tähtiä.



sunnuntai 23. elokuuta 2015

Pavlovat




Tein Pavlovia tällä Mansikkamäen blogista löytyvällä ohjeella. Täytteeksi
 tein vaniljarahka-kermavaahtoseoksen. Sekoitin täytteeseen hiukan
 vaniljakreemiä ja sitruunamehua. Tuoreet marjat toivat raikkautta
tähän makeaan herkkuun.







perjantai 21. elokuuta 2015

Suklaakakku tuoreilla marjoilla





Tässä suklaakakussa on viiden munan tumma kakkupohja.  Pohjan tein
noin 20 cm vuokaan. Täytteenä on suklaa- ja vadelmamoussea. 
Päällinen on suklaaganachea. Koristelin kakun tuoreilla
 mansikoilla, vadelmilla ja karhunvadelmilla.


sunnuntai 16. elokuuta 2015

H-Moilanen




Tähän kakkuun oli toiveena saada keltaista väriä, kukkia ja jokin ötökkä.
Kakussa on viiden munan tumma kakkupohja. Päällinen on Satin Ice
 massaa ja täytteenä suklaa- ja vadelmamoussea. Koristeet tein
 sokerimassan ja vaahtokarkkimassan sekoituksesta.





H-moilasen silmät ovat valmiita sokerisilmiä.
Kukkien ruskeat keskustat tein pikeerillä.







tiistai 4. elokuuta 2015

Brita-kakun ohje





Tämän Brita-kakun ohjeen kehittelin useammasta eri ohjeesta viime kesänä.
Kokeilin montaa eri reseptiä ja yhdistelin niitä. Tähän kakkuun tein kaksi
 pohjaa. Tein myös marengin ja täytteen kaksinkertaisena annoksena.
Tämä onnistuu hyvin myös laktoosittomana versiona, koska kaikki
 aineet löytää kaupasta laktoosittomina.



Britakakku


                    Pohja

                                                             125g   voita
                                                             1 dl     sokeria
                                                             2         kananmunan keltuaista
                                                             1,5dl   vehnäjauhoja
                                                             2tl       leivinjauhetta
                                                             1dl      maitoa
                           

     
                    Marenki 

                                                            5         kananmunan valkuaista
                                                            2,5dl   sokeria



                   Täyte                       
                                                          4dl       kuohukermaa
                                                          1 prk    vaniljarahkaa
                                                          100g    sitruunatuorejuustoa



                                                         mansikoita, mustikoita ja vadelmia







Ohje


                    Pohja


                              1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
                              2. Lisää keltuaiset yksitellen sähkövatkaimella vatkaten.
                              3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
                              4. Kaada jauhoseos (siivilän läpi) ja maito vuorotellen muutamassa
                                  erässä sähkövatkaimella vatkaten taikinaan.
                              5. Vuoraa noin 25cm x 30cm suorakaiteen muotoinen vuoka
                                  leivinpaperilla ja  levitä taikina vuokaan.
                              6. Esipaista pohjaa 180 asteessa noin 12 minuuttia.

  
                    Marenki


                             1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
                             2. Levitä marenki esipaistetun pohjan päälle ja
                                 paista kauniin ruskeaksi noin 30 minuuttia 180 asteessa.
  
                        
                    Täyte
 
                             1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
                             2. Laita rahka ja tuorejuusto yhteen kulhoon ja sekoita ne
                                 sähkövatkaimella sekaisin.
                             3. Lisää rahkan ja tuorejuustoon sekaan kermavaahto.



Kakun kokoaminen
                           

                             1. Leikkaa pohja-marenkipaistos kahteen yhtä suuteen osaa.
                             2. Laita toinen pohja-marenkipaistos tarjoiluastialle.
                             3. Laita puolet täytteestä pohjan päälle.
                             4. Laita reilusti marjoja täytteen päälle.
                             5. Asettele toinen pohja-marenkipaistos marjojen päälle.
                             6. Laita loput täytteet marengin päälle.
                             7. Laita runsaasti marjoja täytteen päälle.






sunnuntai 2. elokuuta 2015

Macarons




Italialaisia macaronsseja suklaatäytteellä. Koristelin macaronssit
kaakaojauheella.