tiistai 28. huhtikuuta 2015

M&M keksit




Muokkasin hiukan tätä herkullista ohjetta ja tein vapuksi värikkäitä keksejä.
Tämä oli ensimmäinen kerta kun kokeilin näitä m&m karkkeja leivonnassa.
Ilokseni huomasin suurimman osan karkeista pysyneen ehjinä paiston aikana.
Miksiköhän usein näkee karkkien halkeilleen paiston aikana? Liekö uunin
lämpötilalla on vaikutusta asiaan? En juurikaan painanut karkkeja kiinni
taikinaan. En tiedä oliko sillä vaikutusta siihen ettei karkit halkeilleet.
 







                M&M keksit 
                  noin 12kpl

                                                               125g       voita
                                                               1dl          fariinisokeria
                                                               0,5dl       sokeria
                                                               1             muna
                                                              3dl          vehnäjauhoja
                                                              0,5dl       kaakaojauhetta
                                                              1tl           leivinjauhetta



                   Ohje 

                                          1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
                                          2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi.
                                          3. Lisää muna vatkaten.
                                          4. Sekoita vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään.
                                          5. Sekoita jauhoseos taikinaan.
                                          6. Tee taikinasta noin 12 palloa ja paina niitä hiukan.
                                          7. Laita M&M karkkeja kevyesti keksien päälle vieri viereen.
                                          8. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.





maanantai 27. huhtikuuta 2015

Rosetit




Rosetit ovat vappuherkkuja, joita paistetaan rosettiraudalla öljyssä.
 Tein rosetteja tällä Kotilieden ohjeella. Laitoin vaniljasokeria hiukan
 enemmän kuin mitä alkuperäisessä ohjeessa oli. Minusta rosettien maku
 muistuttaa tippaleipiä. Halkaisijaltaan nämä rosetit ovat noin 8cm.




               Rosetit

                                                      2         munaa
                                                      2tl       sokeria
                                                      1,5tl    vaniljasokeria
                                                      0,5tl    suolaa
                                                      1,5dl   maitoa
                                                      1tl       sitruunankuorta
                                                      2dl      vehnäjauhoja

                                                      5dl       rypsiöljyä paistamiseen
                                                       tomusokeria rosettien päälle



                  Ohje


                                1. Vatkaa munien joukkoon, sokerit, suola, maito
                                    ja sitruunankuori.
                                2. Lisää vehnäjauhot siivilän läpi.
                                3. Kuumenna öljy kattilassa 170-180 asteiseksi.
                                4. Pidä rosettirautaa hetki kuumassa öljyssä ja
                                    kasta sen jälkeen taikinaan. Älä upota kokonaan.
                                5. Laita rosettirauta öljyyn. Rosetti irtoaa hetken päästä
                                    raudasta. Paista kullanruskeaksi.
                                6. Nosta rosetitit lautaselle talouspaperin päälle.
                                7. Siivilöi jäähtyneiden rosettien päälle paljon tomusokeria.







torstai 23. huhtikuuta 2015

Banaani-kolakakku





Taivaalliset täytekakut (Linda Lomelino) ei jätä minua rauhaan. Tällä kertaa 
kokeilin banaani-kolakakkua. Tämä oli tuhtia ja makeaa, hyvin Lomelinon tyylille
 uskollinen kakku. Pohjat tein kahteen 15cm irtopohjavuokaan. Kakkupohjaan tulee
 itsetehtyä kinuskikastiketta ja banaania. Kakun päälle ja kolmeen väliin tulee
 voista, tuorejuustosta, tomusokerista ja kinuskikastikkeesta tehty täyte.




Koristeeksi sulatin sokeria. Kaadoin kullanruskean sokerin leivinpaperin
päälle. Jäähtyneestä sokerista mursin palasia.


sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Värikkäät donitsikeksit




Nämä keksit koristelin pikeerin lisäksi värikkäillä strösseleillä.
Suklaadonitseissa on suklaanmakuisia strösseleitä. 
Vaaleanpunaisen pikeerin tein mansikkatomusokerista, 
ruskean suklaatomusokerista ja valkoisen tavallisesta 
tomusokerista.





Nämä keksit ovat halkaisijaltaan 6cm.


lauantai 18. huhtikuuta 2015

Donitsikeksit





Nämä keksit koristelin pikeerillä, suklaaströsseleillä,
nonparelleilla ja sokerihelmillä.






Keksit ovat halkaisijaltaan noin 7cm.



maanantai 13. huhtikuuta 2015

Pieni pala tiikerikakkua



 Testasin irtopohjavuokaani tiikerikakun tekemisessä. Vuoka on halkaisijaltaan 24cm, 
keskustan ympyrän halkaisija on 8cm. Jos kakusta olisi halunnut "normikorkuisen",
 olisi taikina pitänyt tehdä kaksinkertaisena.Tällä kertaa tarjolla on siis pieni pala
...tai useampi pala kakkua. Raitojen tekeminen tällaisen matalan kakun tekemisessä
 on vaikeampaa kuin korkeassa kakussa. Ohjeen olen saanut äidiltäni.




             Tiikerikakku
                                                             200g         voita
                                                             2dl            sokeria
                                                             3               munaa
                                                             3dl            vehnäjauhoja
                                                             2tl             leivinjauhetta
                                                             2-3rkl        kaakaojauhetta
                                                             3rkl           maitoa
                                                             korppujauhoja vuokaan


               Ohje

                                              1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
                                              2. Voitele ja korppujauhota vuoka.
                                              3. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
                                              4. Lisää munat yksitellen, vatkaa.
                                              5. Lisää leivinjauhe jauhoihin.
                                              6. Lisää jauhot taikinaan.
                                              7. Ota noin 1/3 taikinasta toiseen kulhoon
                                                  ja lisää siihen kaakaojauhe ja maito.
                                              8. Laita kakkuvuokaan vuorotellen vaaleaa ja
                                                  tummaa taikinaa. Aloita ja lopeta vaalealla.
                                              9. Paista 175 asteessa vajaa tunti.
                                                  Kokeile kypsyys tikulla.
                          





torstai 9. huhtikuuta 2015

Herkulliset suklaakeksit





Nämä keksit olen bongannut Pullahiiren blogista. Nämä ovat helppoja
 ja nopeita tehdä. Keksien maku ja rakenne ovat mielestäni erinomaisia.
 Alkuperäisestä ohjeesta poiketen laitoin näihin vähemmän suklaata,
Pandan Hurmaava tummasuklaa 130g. Monesti laitan taloussuklaalevyn.
 Mitä enemmän suklaata laittaa sitä enemmän suklaapalasia jää keksien
 pintaa koristamaan.  Nämä voi tehdä kokonaan yleiskoneella,
sähkövatkaimellakin onnistuu. 


                     Suklaakeksit
                       noin 20kpl
                                                          250g          voita
                                                          2dl             fariinisokeria
                                                          1dl             sokeria
                                                          2                munaa
                                                          7dl             vehnäjauhoja
                                                          2tl               leivinjauhetta
                                                         100-200g    suklaata



                        Ohje
                                                      1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
                                                      2. Pilko suklaa pieniksi paloiksi.
                                                      3. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit.
                                                      4. Lisää munat yksitellen, vatkaa.
                                                      5. Lisää jauhoihin leivinjauhe.
                                                      6. Lisää jauhot ja leivinjauhe taikinaan.
                                                      7. Lisää suklaat taikinaan.
                                                      8. Tee taikinasta noin 20 palloa.
                                                      9. Paina palloja hiukan litteäksi ja
                                                          paista kahdella pellillä 175 asteessa
                                                          noin 15min.





tiistai 7. huhtikuuta 2015

Lemoncurd




Löysin Linda Lomelinon kirjasta Taivaalliset täytekakut tämän hyvän ja helpon 
lemoncurdin eli sitruunatahnan ohjeen. Lemoncurdin maku oli pehmeä ja rakenne
 sileä. Käytin tätä tämän sitruunakakun täytteenä. Tämä voisi olla hyvä lisä
 kesäisiin mansikkakakkuihin, tuoreisen mansikoiden alle.
 Tämä toimisi varmasti myös paahtoleipien päällä.



               Lemoncurd:
                   noin 3dl


                                                 1,5dl       sokeria
                                                 2 isoa      kananmunaa
                                                 2             sitruunan raastettu kuori
                                                 1dl          sitruunasta puristettua mehua
                                                 50g         voita
                                                        
               
                 Ohje:

                                                1. Pese sitruunat hyvin ja raasta niiden kuori.
                                                2. Purista sitruunasta mehu.
                                                3. Mittaa kuumuutta kestävään kulhoon/pieneen
                                                    kattilaan kaikki aineet ja sekoita ne.
                                                4. Kuumenna isommassa kattilassa vettä ja laita 
                                                    pienempi kulho/kattila vesihauteeseen.
                                                5. Kuumeena seosta vesihauteessa koko ajan 
                                                     vispilällä sekoittaen kunnes seos sakenee.
                                                6. Ota sopivan sakea seos vesihauteesta ja lisää
                                                     voi pieninä palasina.
                                                7. Sekoita kunnes voi on sulanut.




sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Sitruunakakku



Tämä sitruunakakku kakku on tehty Taivaalliset täytekakut
 kirjasta (Linda Lomelino).Täytteenä on itse tehtyä lemoncurdia.
 Päällinen on kuohukerman ja lemoncurdin sekoitusta.


keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Puput ja kukkakorit





Pääsiäiseksi tein pupupipareita ja kukkakoreja.
Koristelut tein pikeerillä ja sokerimassakukilla.